over haje

Over Haje

Hajé Shops, Hotels & Restaurants is een Nederlandse horecaketen met negen vestigingen in Nederland. In de diverse restaurants, hotels, Take Away’s en shops biedt Hajé een rustpunt, eerlijke producten en gezonde maaltijden.

Eerste krantenartikel
Eerste krantenartikel

Geschiedenis

Op dinsdag 15 juli 1986 openden Hajé en Feikje de Jager de eerste vestiging; Hajé restaurant de Lepelaar aan de toen nog rustige Rijksweg A6 te Lelystad. In 1989 werd aan de overkant van de rijksweg A6, Hajé restaurant de Aalscholver geopend.

Hotels 
Na de opening van de eerste twee vestigingen werd het eerste hotel geopend in 1998: Hajé hotel Joure, de opening van Hajé hotel Heerenveen volgde drie jaar later. Overnachten in de unieke Hajé sfeer werd later ook mogelijk bij Hajé de Aalscholver en de Lepelaar, waar twee waterlodges werden gebouwd. De waterlodges bleken een groot succes, waardoor in 2012 het kameraanbod werd uitgebreid met een hotel ark bij Hajé de Aalscholver. In 2018 is ook de Lepelaar uitgebreid met 14 hotelkamers en is er een tweede hotel ark bij de bij de Aalscholver geplaatst. Hajé de Aalscholver en de Lepelaar beschikken sinds 2007 ook over Take Away locaties, waar de reiziger onder andere terecht kan voor koffie to go, verse meeneembroodjes, heerlijke salades en gezonde snacks.

In 2007 werd Hajé restaurant de Taveerne op de scheepswerf van Batavialand in Lelystad geopend. Hajé heeft het werken met biologische en streekproducten hoog in het vaandel staan. Om deze producten goed te kunnen verwerken en de kwaliteit te waarborgen is er in 2010 een eigen proefkeuken opgezet. Hier worden de Hajé producten volgens eigen receptuur bereid.

In 2014 is in Nieuwegein een restaurant aan de A27 geopend. Deze vestiging aan de Linielanding, dé toegangspoort
tot de Nieuwe Hollandse Waterlinie is de ‘etalage’ voor het achterland. Een nieuwe locatie in Lelystad volgde in 2016: Hajé restaurant Natuurpark, een restaurant én vergaderlocatie midden in één van de mooiste natuurparken van Nederland. Eind 2017 openden we twee nieuwe locaties Hajé restaurant Afsluitdijk Zurich aan het begin van de Afsluitdijk en Hajé restaurant Nunspeet, schitterend gelegen aan de rand van de Veluwse bossen. Eind 2020 is Hajé restaurant Afsluitdijk uitgebreid met vijf hotelkamers.

Hajé restaurant de Lepelaar
Hajé restaurant de Lepelaar

Onze bijdrage aan duurzaamheid

Duurzaamheid is één van de speerpunten bij Hajé.

In 2015 werden bij Hajé Nieuwegein 216 zonnepanelen op het dak geplaatst. Al bij de bouw van Hajé Nieuwegein is rekening gehouden met het gebruik van duurzame materialen. Inmiddels zijn bijna alle Hajé locaties voorzien van zonnepanelen.

Daar houden onze groene innovaties natuurlijk niet op. In de webshop, fysieke shops en in de restaurants bieden we eerlijke producten aan. Van onze eigen biologische Hajé koffie tot slaafvrije chocolade en verzorgingsartikelen zonder schadelijke, chemische ingrediënten en kunstmatige toevoegingen.