Naast gerechten opdienen, cocktails maken en over de wijn adviseren, probeer je het iedereen naar zijn zin te maken. Tevreden gasten komen bij jou terug. En daar doe je het voor! Als gastheer/-vrouw ben je van vele markten thuis. Je kunt goed met mensen omgaan en je weet hoe je gerechten moet serveren. Vaak moet je veel dingen tegelijkertijd doen. Een goede planning en rustig blijven, is het halve werk en is op je lijf geschreven.
Opleiding
Bij de Hajé volg je de opleiding tot gastheer/-vrouw in één jaar met doorstroommogelijkheden tot (Assistent) Manager. Je werkt vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 1 dag per week naar school.
Je werk is daarmee de praktijkplek voor je opleiding. De theorie volg je in e-learning modules aangeboden door Hajé. Het voordeel is dat je dit op je eigen tempo en tijden kunt volgen.
Tijdens de opleiding komen onder andere de volgende vakken en onderdelen aan bod:
- Gasten ontvangen en bedienen;
- Gerechten en dranken klaarmaken en serveren;
- Kennis van eten en drinken;
- Mis en place restaurant
- HACCP
- Leiding geven
- BHV
- Sociale Hygiëne