Werken in de bediening houdt meer in dan borden op tafel zetten. Heel belangrijk is gastvrijheid. De gasten moeten zich welkom voelen en jij zorgt ervoor dat gasten het naar hun zin hebben als ze wat drinken of een hapje eten. Je adviseert over het menu of over de drankjes, je rekent af, houdt de voorraden bij en zorgt voor een schoon en veilig restaurant. Je werkt veel met mensen. Dat is natuurlijk erg gezellig, maar als er klachten zijn is het ook belangrijk dat je die goed afhandelt.
Opleiding
Bij de Hajé volg je de opleiding tot Medewerker Bediening in één jaar met doorstroommogelijkheden tot de opleiding
Eerste Medewerker Bediening. Je werkt bij een erkend leerbedrijf.
Je werk is daarmee de praktijkplek voor je opleiding. De theorie volg je in e-learning modules aangeboden door Hajé. Het voordeel is dat je dit op je eigen tempo en tijden kunt volgen.
Tijdens de opleiding komen onder andere de volgende vakken en onderdelen aan bod:
- Gasten ontvangen en bedienen;
- Gerechten en dranken klaarmaken en serveren;
- Kennis van eten en drinken;
- Mise en place restaurant