over haje

Kok

Het koksvak is een vak waarin je nooit bent uitgeleerd. Je maakt de heerlijkste gerechten waar de gasten hun vingers bij aflikken. Dankzij jouw kookkunsten komen gasten terug. Je werkt graag met je handen en hebt gevoel voor smaak en producten. Terwijl het restaurant vol zit, houd jij het hoofd koel.

 

Opleiding

 

Bij de Hajé volg je de opleiding tot keukenmedewerker / kok in één jaar met doorstroommogelijkheden.

 

Je werk is daarmee de praktijkplek voor je opleiding. De theorie volg je in e-learning modules aangeboden door Hajé. Het voordeel is dat je dit op je eigen tempo en tijden kunt volgen.

 

Tijdens de opleiding komen onder andere de volgende onderdelen aan bod:

 

  • Warenkennis;
  • Materialenkennis;
  • Voedingsleer;
  • Technieken;
  • Veiligheid en hygiëne;
  • Apparatuur;
  • (Voor-)bereiden van gerechten onder leiding van een kok;
  • Inventariseren van de keukenvoorraad en bestellingen.